tirsdag den 3. februar 2015

Mørtel sikrer dig en stabil konstruktion


Skal du konstruere en mur, en væg eller noget helt tredje, så skal du stable en række sten ovenpå hinanden. Hertil skal der anvendes mørtel, for at binde disse sammen. Mørtel anvendes ved alle murværker, hvor det udfylder de mellemrum, der opstår mellem de to sten. Formålet er dels at binde de to sten sammen, for at sikre at fundamentet holder, men samtidig fylder det huller ud, og giver et flot udseende, som man kender og ser det fra murstenhuse, hvor der mellem alle murstenen er en ofte grålig farve, der kommer fra mørtlen.

Mørtel er en blanding mellem sand, et pulvermateriale med bindeegenskaber og så vand. Omrørt bliver dette til en pasta, en flydende masse, som med tiden størkner og sørger for at binde de omkringliggende dele sammen. Mørtel er blevet anvendt gennem mange århundrede, og i bund og grund har egenskaben altid været den samme.

Der findes mange forskellige typer mørtel, da der er stor forskel på, hvor man skal anvende mørtel henne og i hvilken grad den er nødvendig. Skal den bruges til større murværker, som skal holde til forskellige vejrforhold, så anvendes der muremørtel, som er en mere grov og tykkere mørtel. Dette er at foretrække, da den vil kunne klare alle slags vejrforhold, og ikke vil blive slidt ned på samme måde, som en finere mørtel, som eksempelvis pudsemørtel. Denne er en tyndere mørtel, som heller ikke har samme styrke som den grove. Den er skabt til at binde mindre elementer sammen, såsom vindueskarme mursten, som opholder sig indendørs og lignende.

Der findes et stort udvalg af mørtelblandinger, og det er ligeledes muligt at kontakte ens lokale byggemarked for at få råd og vejledning. Mørtel anvendes til mange forskellige formå, og derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtige blanding.

Link til http://www.mortel.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar