tirsdag den 3. februar 2015

FLISEINDKØRSLER FINDES I MANGE FORMER OG FARVER


Når man bygger en indkørsel til et ganske almindeligt dansk parcelhus, anvendes der oftest fliser, hvad end dette måtte være betonfliser, belægningssten eller noget helt tredje. Men hvorfor er fliser så populære egentlig?

Fliser er et hårdført stykke, der typisk er fremstillet i metal, sten, keramik eller glas. I Danmark bruges fliser oftest til gulve, tage, vægge og brusekabiner. Fliser kan antage form som simple, ensfarvede rektangler, ligesom man også kan finde smukke, komplekse mosaikstrukturer. Typisk består fliser af keramik, hvor disse oftest er glaseret for indendørs brug, mens dette ikke er tilfældet, hvis disse skal bruges udendøre.

Et sted fliser oftest bruges er i indkørsler. Rigtigt mange danske privatboligere har en indkørsel, der på den ene eller anden måde består af fliser eller belægningssten. Fliserne og belægningssten findes i mange former, størrelser og farver, og derfor ser man både ganske enkle indkørsler i én farve, mens man også kan finde farverige indkørsler med flotte motiver og mønstre.

Det vigtigste er dog, at man anvender fliser, der er særligt stærke, da man helst vil have en indkørsel, der både kan håndtere tunge køretøjer, ligesom den også skal kunne holde i mange år. Udover fliserne skal være stærke, bør man derfor også have en sikker kant og afgrænsning af sin indkørsel, så fliserne ikke skrider ud med tiden. Det sidste, der er vigtigt, for en sikker og holdbar indkørsel er selve underlaget. Du bør nemlig fjerne det øverste jordlag, og i stedet for lægge et lag af bundsikringsgrus, hvilket skaber et solidt fundament. Herefter bør du lægge et lag af stabilgrus, der fungerer som et mellemled op til afretningslaget, som er netop det lag, hvor man lægger sine fliser eller sten, hvilket udgør selve ens indkørsel. Hvis blot man tager sine forholdsregler og får lavet en smule research, bør det være muligt for langt de fleste at konstruere en god og solid indkørsel.

Link til http://www.fliser-til-indkørsel.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar