tirsdag den 3. februar 2015

4 TIPS TIL DE RIGTIGE FLISER I DIN HAVE


I over 6.000 år har menneske brugt keramiske fliser udendørs, hvad end dette måtte være i haver, på bygninger, til fortove og endda veje. Ikke nok med, at keramiske fliser findes i en række farver og designs, som man ikke finder i nogle andre materialer; det er også et ganske hårdført materiale. I angelsaksiske lande som eksempelvis Italien og Spanien finder du ofte udendørsfliser i god stand, selvom de er blevet udsat for vind og vejr i århundrede. Det er dog ikke noget, der er udbredt her i det nordlige Europa, hvor et hårdt klima gør, at fliserne er særligt udsatte, navnlig på grund af vores frostvejr i vintermånederne. Kvaliteten på fliser er dog blevet stærkt forbedret de seneste årtier, hvorfor man roligt kan anvende fliser i have, hvor de mest holdbare ofte er betonfliser, men øvrige flisetyper kan også anvendes qua den gode kvalitet i nutidens fliser.

Når du skal vælge havefliser, der skal bruges i din have, er der nogle ting, man bør være opmærksom på. Derfor har vi samlet 4 råd, du kan gå efter, når der skal vælges fliser til din have.

1) Brug udelukkende fliser af materialer i høj kvalitet. Høj pris er ikke nødvendigvis lig høj kvalitet, og du kan derfor sagtens få habile og brugbare fliser til billige penge. Det vigtigste er bare, at kvaliteten er god, da levetiden ellers er stærkt begrænset.

2) Brug fabrikantens anvisninger. Selv de allerstærkeste og bedste fliser er ikke meget værd, hvis du ikke lægger dem og behandler dem, som det står forskrevet.

3) Læg kun fliser på et stabilt sted, hvor vand let kan løbe fra. Hvis dine fliser ligger og bader i søer af vand jævntlig, vil disse til sidst revne.

4) Vedligehold, vedligehold, vedligehold! Hvis mørtlen revner, en flise pludselig sidder løst eller noget tredje, bør du samme reagere, så et lille problem ikke udvikler sig til at blive et stort problem.
Link til http://www.fliser-til-haven.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar