mandag den 29. december 2014

Skal du bygge ny have?

Står du med tankerne om at bygge en ny flisehave? Så er der utrolig mange muligheder at vælge imellem, særligt hvad angår udseendet. Der er utrolig mange forskellige belægningssten, både hvad angår størrelse og farve, og dertil skal du gøre op med dig selv, hvad for nogle sten du ønsker at bruge.

I dag har næsten alle husejere en terrasse som bruges flittigt, særligt om sommeren, når vejret er godt og indbydende. Her kan man grille og hygge med familien, og derfor vil man hurtigt opholde sig i mange timer i en haven, gjort op på et helt år. Derfor skal ens have se godt ud, og der skal gøres en lang række overvejelser omkring udseendet, da dette ikke sådan lige ændres igen, når først haven er lagt.

Mange husejere i dag får en flisehave, og her kan man anvende herregårdssten. Herregårdssten er den klassiske havesten, som man kender fra mange parcelhuse, særligt de som er opført i 70’erne og 80’erne. Herregårdssten fås i mange forskellige størrelser og former, og den er mere enkel i udseendet. Samtidig er den meget nem at arbejde med, og dette giver anledning til, at man kan designe ens have efter ønske. Du skal skære fliserne til, så de passer til afrundinger, hjørner osv., og samtidig kan du købe større formfliser, motivfliser såsom kompas eller andet, og så har du hurtigt skabt dig en flot have.

Fliser er yderst praktiske at anvende til en have, da disse kan tåle mange forskellige typer vejr, og samtidig ikke slides ned på samme måde som eksempelvis træ gør det. Der skal lige en flisebehandling til engang om året, hvis man ønsker at bevare det flotte udseende, men ellers passer de sig selv, og kræver ikke den store vedligeholdelse. Ligeledes er slidtage ikke let at se, og man vil sagtens kunne have tungere møbler til at stå på herregårdssten.
Lecablokke til ethvert byggeri
Lecablokke

Har du købt hus, eller står du med tanker om at bygge dit eget hus fra bunden af? Så er der et stort stykke arbejde foran, men dette indebærer en masse muligheder. Måske vil du have en mur et specifikt sted, eller opbygge en carport, et værksted eller lave tilbygninger? Uanset hvad du vil bygge, så kan lecablokke klart anbefales til denne opgave. Lecablokke, også kendt som letblokke, er et naturprodukt, som har mange forskellige egenskaber. Det er blandt andet utrolig godt til at isolere. Det er meget vigtigt, hvis du skal bygge en mur til et rum, som du skal benytte dig meget af, eksempelvis ved opbygning af et toilet eller bryggers. Fordelen ved lecablokke, fremfor almindelige mursten, er at disse er konstrueret meget tæt og kompakt, hvilket fremmer isolationen.

Samtidig er materialet utrolig let i vægt, hvilket gør det meget nemt at arbejde med, i forhold til mange andre sten. I mange tilfælde skal der bruges mange sten, og derfor kan vægten være af stor betydning, jo større et fundament der er tale om. Ligeledes er det nemmere at arbejde i højderne, hvis stenen er lettere, da dette kan skåne ryggen også.

Der findes et stort udvalg af mange forskellige lecablokke. Så uanset om du er på jagt efter nogle smalle, større eller kvadratiske lecablokke, så vil du kunne finde den helt rigtige sten og med de korrekte mål. Det er dog ikke umuligt at skære i lecablokke, så du kan også selv bestemme formerne, hvis der er tale om et hjørne eller en anden krog, men det kan anbefales at vælge de færdigbeskårede, hvor disse er finpudset og behandlet, så de passer til krogene. Lecablokke er særdeles velegnet som fundamentsblokke, og du er garanteret et godt resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar