fredag den 14. februar 2014

Gør din terrasse unik med terrasefliser i mønstre

Terrassefliser - sådan gør du

Det er blevet meget populært at lægge fliser i mønstre. Der er allerede utallige løsninger, der gør, at din terrasse kan få en helt unik fremtoning, men du kan naturligvis også selv lade kreativiteten folde sig ud og udtænke unikke mønstre.
Ofte blander man ikke kun sten og størrelser men også farver, så der for alvor er et unikt og flot spil i terrassen.
Tidligere var det ellers mere regelfast, hvordan man valgte at lægge sten på terrassen. Den klassiske måde er at ligge herregårdsstenene halvforbandt eller 1/3 forbandt, hvor stenene altså ligger i lige rækker med faste skel mellem stenene. Går man længere tilbage var større kvadratiske fliser meget almindelige, og de kvadratiske fliser er nu igen ved at komme frem ikke mindst som en del af de spændende mønstre.
I dag vælger mange nemlig at tænke mere kreativt. Det kan være i et krydsforbandt mønster, hvor man kombinere de traditionelle herregårdssten med kvadratiske, så der opstår et spil i mønsteret i stenene. Det kan også være ved at have stenene til at ligge i mønstre, der går på kryds og tværs diagonalt.

Kun fantasien sætter begrænsninger for mønstre
terrassefliser eksempel

Man kan reelt kombinere alle typer sten og farver, så man får et helt unikt udtryk. Man kan eksempelvis også have brosten med som en del af mønstret, ligesom man kan kombinere mellem større kvadratiske fliser og mindre sten.
Der findes mange serier af sten, hvor stenene er specielt udvalgt til at passe med hinanden, så du kan få sten, der har en god dynamik og flot udtryk med hinanden. Du kan eksempelvis få sten, hvor der er kvadratiske fliser omgivet af KS-sten, hvor der kan komme et unikt og flot spil med de firkantede fliser på kryds og tværs af hinanden i et såkaldt krystalmønster. Dette mønster gør det også let at lege med forskellige farver, så det passer med farverne på huset og i resten af haven.
Du finder også både løsninger, hvor stenene ligger i flere retninger for at skabe stor dynamik eller mere rolige mønstre, hvor det primært er kombinationen mellem to størrelser sten, der skaber variation og dynamik.
Der er med andre ord allerede utallige færdige sammensætninger af sten, som giver gode muligheder for at lade to eller flere typer sten skabe flotte mønstre på din terrasse.
Med de færdige mønstre er det også let at udregne, hvilke og hvor mange sten du skal bruge, da udregningerne allerede er lavet pr m2 terrasse, du skal have med de enkelte mønstre.

Få buer og dynamiske kanter
Mange tænker også i en terrasse, hvor kanter og buer er med til at give et meget dynamisk udtryk. Det kan eksempelvis være buede stisystemer eller flotte større eller mindre buer på selve terrassen eller endda deciderede cirkler. Der findes flere typer sten, der gør det meget let at lægge fliserne i deciderede cirkler, og du kan let få råd og vejledning, så du med tungen holdt lige i munden uden problemer selv kan lægge terrassen i de flotte mønstre.
Det kan eksempelvis være, du ønsker en egentlig cirkel som et brud i terrassen, og du behøver altså på ingen måde lade dig begrænse af at tænke i lige og rektangulære flader – heller ikke selv om terrassen er et gør-det-selv projekt.

Få unik terrasse med græsk fliser

Med græsk skifer eller sandsten kan du også få en meget unik terrasse. Her får du stenene, så de kan ligge i romerske eller byzantinske forbandt. Stenene har meget unikke og kantede former, hvor det giver et naturligt indtryk af sten, som sender tankerne sydpå.
Stenene bliver leveret i mange og flotte farver, og stenenes unikke former gør, at du får et meget dynamisk udtryk på din terrasse. Det gør dog også, at fliserne kan være lidt sværere at lægge, og det er et noget større gør-det-selv arbejde, da du skal tænke dig grundigt for at få det hele til at gå op i en højere enhed både med et tilpasset farvespil, og et mønster der er flot.
Ofte vælger man at sætte stenene i beton og fuge mellem stenene med sand og cement. Dermed har man en meget fast terrasse, der kræver utroligt lidt vedligeholdelse, når den er lagt. Samtidig kan der komme et rigtigt flot farvespil med både blå, grønne, gule og røde nuancer. Farverne i stenene varierer nærmest fra dag til dag i takt med solskin, regnvejr, varme og kulde rammer stenene, og dermed bliver det aldrig kedeligt at se på terrassen, der vil give en ny oplevelse året rundt.

Læs hvordan du forbereder overfladen til belægning her

Få mere inspiration til stentyper på stenbelaegning.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar